Goed nieuws! De prijzen van ons geliefde drankje zijn omlaag gegaan. Ja je leest het goed, een biertje pakken op het terras is goedkoper geworden. Dit geldt voor de steden Amsterdam, Zwolle en Rotterdam. De Rotterdammers hebben het meest profijt, hier is een rondje drank met 2,2 procent goedkoper geworden. Hoewel ook in de hoofdstad de terrasprijzen iets omlaag zijn gegaan, mag Amsterdam zich voor de negende keer op een rij de duurste terrasstad noemen. Hier kost een rondje bestaande uit twee fluitjes, twee fris, twee rosé en twee koffie 21 euro. Als je goedkoper uit wilt zijn kun je beter aanschuiven in Nijmegen, hier leg je voor hetzelfde rondje 18 euro en 60 cent neer.

Hoewel er een mooie daling plaats vond in drie steden, is de gemiddelde prijs van een rondje drank dit jaar wel gestegen, namelijk met 1,9 procent. Enschede gaat hierbij aan kop, hier stegen de prijzen met maar liefst 4,8 procent.

Horeca-adviesbureau Van Spronse deed onderzoek naar de terrasprijzen in de 21 grootste steden van ons land. Het bureau liet weten dat deze daling uniek is. Voorgaande jaren is de prijs juist alleen maar gestegen. Zo namen de afgelopen 5 jaar de terrasprijzen juist met 12,5 procent toe.

Een goede reden dus om vaker het terras op te zoeken voor een heerlijk koud pilsje. Als je dan heerlijk in de zon aan het genieten bent, mogen natuurlijk de bierviltjes ook niet ontbreken. Je vind ze in allerlei verschillende soorten en maten, met diverse kleurrijke opdrukken. Ze maken de sfeer, behoeden de terrastafels voor plakkerige vlekken en zorgen voor vermaak door middel van diverse spelletjes die er mee gedaan kunnen worden. De viltjes met minder geluk worden aan stukken gescheurd, degenen die dit wel hebben dienen als canvas voor een mooie tekening of leuke tekst. Een enkeling lukt het zelfs om als ondergrond te dienen voor een telefoonnummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *