Het is bekend dat een bierviltje een kaartje is gemaakt van viltpapier dat gebruikt wordt om een glas op te zetten. Maar weet je wel dat je veel meer kunt doen met één of meerdere bierviltjes? Ooit gehoord van de spelletjes die je kunt spelen met bierviltjes? Zo niet, lees dan deze tekst en kom erachter hoe je het in het café (of ergens anders) met je vrienden nog gezelliger kunt maken!

Bierviltjeshuis.

Het bouwen van een kaartenhuis met speelkaarten is over de hele wereld bekend. Veel mensen hebben wel eens geprobeerd om een kaartenhuis te bouwen of heeft wel eens iemand anders een kaartenhuis zien bouwen. Maar wat je met normale speelkaarten kunt, kun je ook met bierviltjes. Probeer maar eens een bierviltjeshuis te bouwen op dezelfde manier als met speelkaarten gedaan wordt. Om het nog leuker te maken kun je er ook nog een wedstrijdje van maken. Kies één van je vrienden als tegenstander en probeer binnen drie minuten een zo groot mogelijk bierviltjeshuis te bouwen. Diegene met het grootste huis heeft dan gewonnen (en de verliezer moet trakteren op een biertje).

Ganzenbord met bierviltjes.

Heb je een saaie avond en zijn er maar een paar mensen in het café? Maak dan een ganzenbordspel met bierviltjes! Schrijf op elk bierviltje een nummer met een bepaalde kleur. Bijvoorbeeld als je op een zwart cijfer staat mag je gewoon blijven staan. Kom je op een rood cijfer dan mag je 2 stappen vooruit. Sta je op een blauw cijfer dan moet je jouw glas bier in één keer leegdrinken. Als je op een groen cijfer terecht komt dan mag één van de andere deelnemers een opdracht voor jou verzinnen. Het parcours leg je op de grond in het café. Lege flessen kun je dan gebruiken als pionnen. Zo kun je er toch nog een gezellige avond van maken met de paar mensen in het café.

Frisbee!

Wist je dat een bierviltje ook prima te gebruiken is als frisbee? Probeer er maar eens mee te gooien zoals je met een frisbee gooit en je zult zien dat het bierviltje prima als frisbee functioneert. Heb je dus zin in een lekker potje frisbee maar heb je geen frisbee bij de hand? Leen dan een bierviltje van het café bij jou in de buurt en speel een leuk potje frisbee bij jou in de tuin of op een speelveld.