De feestdagen staan weer voor de deur. Dat betekent dat er heel wat te plannen valt en dat er afspraken gemaakt worden.

Feest
Naast Sinterklaas is er uiteraard ook het grote familiefeest Kerstmis. Het feest waarvan samen eten en genieten een belangrijk deel is. Kort daarna vieren we dat we er weer een jaar op hebben zitten en dat we aan iets nieuws gaan beginnen. Op zichzelf stuk voor stuk heerlijke momenten, ware het niet dat er heel wat aan voorbereiding en achteraf opruimen bij komt kijken. Een van de vragen die steeds weer opkomen is hoe we kunnen voorkomen dat er op de tafel, de site table en de kast randen ontstaan van glazen, die zonder na te denken neer worden gezet. De oplossing is niet zo moeilijk, want door bierviltjes onder de glazen te plaatsen kun je heel wat voorkomen.

Voorkomen
Door niet alleen bierviltjes op tafel te leggen, maar op allerlei plekken waar mogelijk gemorst kan worden kan men makkelijk problemen voorkomen. Plus, iets wat vaak niet wordt opgemerkt, door niet zo maar bierviltjes te nemen maar even te zoeken naar iets wat past vallen ze ook niet op. Zo kan men voorkomen dat er opmerkingen gemaakt worden terwijl het voorkomen van kringen en vlekken toch plaats kan vinden.
Door de bierviltjes op de kast en de tv zo te rangschikken dat er op elk derde viltje iets Kerstachtigs of een kaars staat valt het niet op dat er overal viltjes liggen.

Sfeer
Vaak ziet men oplossingen zoals deze niet zo snel omdat bierviltjes te veel worden geassocieerd met de kroeg. Maar mooie viltjes zorgen er voor dat deze gedachte niet op komt. Men zal eerder reageren op de opdruk dan op het feit dat het viltjes zijn.
Feestdagen en dat geldt zeker voor een Nieuwjaarsfeest geven ons de kans om samen met familie en vrienden heel even alles zijn gang te laten gaan en te ontspannen. Dat daar bij hoort dat achteraf moet worden opgeruimd en schoongemaakt is geen probleem. Dat kan het wel worden op een moment dat men zich weken later nog aan iets irriteert dat met het feest te maken heeft. Dus komen hier de ervaringen van mensen die gewend zijn feesten en de gevolgen er van professioneel te regelen goed van pas. In cafés en bars moet men iedere ochtend de gevolgen van een feest opruimen. Zo is het bierviltje ontstaan. Om opruimproblemen voor te zijn.

Maar toen ze er eenmaal waren bleek dat ze een rol gingen spelen. Een bier op een viltje staat heel wat smakelijker dan wanneer het gewoon op een tafel staat. Zo werden viltjes sfeerverhogend. Dat gegeven komt zeker van pas bij de keuze van de bierviltjes voor de feesten die dit jaar voor de boeg staan. Een tweede voordeel is dat ze en recyclebaar zijn (karton) en dat ze hergebruikt kunnen worden. Past dus ook in de nieuwe duurzaamheid, waar we met zijn allen naar streven. Zo kan men een paar vliegen in een klap slaan. Door bierviltjes te gebruiken bij feesten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *